Zakelijke rekening voor een eenmanszaak

  • Auteur:

    Mabelle Abraham (MSc) houdt trends en ontwikkelingen op de financiële markt in de gaten om zo nieuwe kansen te identificeren en hier strategisch op in te spelen. Met haar ruime expertise en specialistische vaardigheden analyseert en beoordeelt ze al 3 jaar lang financiële producten. Daarnaast heeft zij haar Master behaald in Communication Science aan de Universiteit Twente.

  • Laatst bijgewerkt: 3 april 2023
  • Leestijd: 3 minuten
header

Als een ondernemer onlangs een eigen bedrijfje gestart heeft is het natuurlijk een vraag die snel gesteld wordt: kies ik voor een zakelijke rekening of regel ik alles via mijn privé rekening? Een zakelijke rekening openen voor een eenmanszaak is zeker een goed idee. Wellicht spreekt het niet direct aan omdat deze actie ook kosten met zich meebrengt, zoals de kosten per transactie en de jaarlijkse onkosten. Toch zijn er vooral heel wat punten die in het voordeel spreken van een zakelijke rekening.

Nummer 1 Rekening voor een eenmanszaak

Advies van de KvK

eenmanszaak afbeelding

Een zzp’er of eenmanszaak is niet verplicht om een zakelijke rekening te openen. Toch zullen de meest instanties en bedrijven dit wel aanraden. Bij de Kamer van Koophandel wordt bij inschrijving altijd geadviseerd om een zakelijke rekening voor een eenmanszaak te openen. Maar ook andere ondernemers die voorgingen zullen dit zeker bevestigen. Tot slot, als een ondernemer een boekhouder in dienst heeft, is het ook handig om een zakelijke rekening te hebben. Anders kan de boekhouder zakelijke- en privé uitgaven moeilijker onderscheiden. Wanneer een bedrijf uitbreidt zal het wellicht wel verplicht worden om een rekening voor het bedrijf te openen.

Voordelen van een zakelijke rekening

Er zitten een paar grote voordelen aan het openen van een zakelijke rekening bij een eenmanszaak. Zo krijgt een ondernemer een veel duidelijker financieel overzicht en wordt zakelijk en privé op financieel vlak gemakkelijk gescheiden gehouden. Dit is zowel makkelijk voor de ondernemer zelf, maar ook als er een accountant in dienst is. Daarnaast biedt deze rekening ook tal van andere opties:

De kosten

Hoeveel kost een zakelijke rekening? Dit is afhankelijk van de bank die gekozen wordt. Er wordt betaalt in ieder geval jaarlijks een vast bedrag betaald. Daarnaast betaal wordt ook per transactie betaald. Op deze website staat alle informatie over zakelijke rekeningen: advies, tips, informatie over banken en hun tarief en meer. Daarnaast kunnen de prijzen van de banken gemakkelijk vergeleken worden, zodat er uiteindelijk de beste optie gekozen wordt voor de onderneming. Voorbeelden van banken waar ondernemers van een eenmanszaak terecht kunnen zijn Knab en Bunq. Knab is een voorbeeld van een goed betaalbare mogelijkheid. Bunq is een nieuwe internetbank waar alles online en via de app geregeld kan worden

Een zakelijke bankrekening openen? Dit kan eenvoudig bij de meeste banken in Nederland, dus ook de bekendere banken als Rabobank en ING. Dit zal niet meer moeite kosten dan het openen van een privérekening. De rekening moet wel geregistreerd worden onder de naam van de onderneming, zoals deze geregistreerd is bij de Kamer van Koophandel.

In de goede richting

Professioneel overkomen op klanten? Met een zakelijke rekening wordt in ieder geval al een professionele indruk gemaakt. Daarnaast wordt ook geprofiteerd van de vele andere voordelen die in bovenstaande tekst zijn genoemd. Het kost geld om een rekening te openen, maar hiermee worden er wel stappen in de goede richting gezet.

Zakelijke rekening openen?

Open een zakelijke rekening voor een professionele indruk! Onderneming.nl biedt een overzicht van de beste zakelijke rekeningen om de juiste keuze te maken.

Vergelijk zelf
ontwerp creditcard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *