Jaarlijkse kosten € 36
Meer info

Knab is een relatief nieuwe partij in Nederland voor zakelijke rekeningen, maar onderdeel van het gerenommeerde AEGON. Knab richt zich hoofdzakelijk op ZZP’ers en kleine ondernemers en biedt in deze markt één van de meest voordelige zakelijke pakketten aan. Knab kent geen apart starterspakket, maar geeft ondernemers het eerste jaar 50% korting op het standaard pakket. Als klant van Knab ontvangt u bovendien 0,03% jaarlijkse rente over het vermogen dat zich op de zakelijke rekening bevindt. Een zakelijke rekening bij Knab kost in het eerste jaar 36 euro, waarbij de eerste duizend transacties gratis zijn. Daarna kosten deze 0,10 euro per transactie. Bij de rekening krijgen klanten een bankpas (één per bestuurder) en desgewenst een creditcard. Deze is alleen gratis als er jaarlijks meer dan €2500 wordt uitgegeven.

Jaarlijkse kosten € 108,00
Meer info

ABN Amro is één van de grootste aanbieders van zakelijke rekeningen en biedt voor alle ondernemers pakketten aan die het eerste jaar gratis zijn. ABN Amro kent drie verschillende rekeningen: een algemene zakelijke rekening voor de meeste rechtsvormen, een rekening voor verenigingen en stichtingen en een rekening voor medische ondernemers. Op al deze drie pakketten geeft ABN Amro vrijstellingen en kortingen. De ‘normale’ rekening van ABN Amro kost 108 euro per jaar. Een vrij prijzig pakket, maar bij deze bank betaal je geen boete als je rood staat.

Jaarlijkse kosten € 69,00
Meer info

De ING Bank kent drie verschillende pakketten voor ondernemingen. Bij deze bank kan de aanmelding online plaatsvinden, maar moet er ook een afspraak met een lokaal ING-filiaal gemaakt te worden. De drie pakketten zijn op maat gemaakt voor verschillende type ondernemingen. Zo kent ING het starterspakket, speciaal voor partijen die korter dan één jaar staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Dit pakket is grotendeels gratis en ook veel transacties zijn hier kosteloos. Daarnaast biedt ING nog een pakket voor stichtingen en verenigingen en het standaardpakket aan. Dit standaardpakket kost 9,50 euro per maand en is ook te gebruiken voor ondernemers die uit het starterspakket komen. Bij ING kunt u gebruik maken van diverse extra’s, buiten de standaardproducten en -diensten.

Jaarlijkse kosten € 72,00
Meer info

De ASN Bank spitst zich toe op het aanbieden van duurzame zakelijke rekeningen voor starters. De betaalrekening die deze bank aanbiedt is dan ook alleen geschikt voor ondernemers die staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel met een eenmanszaak of een besloten vennootschap (BV) met maximaal twee medewerkers. Tijdelijk krijgen overstappers de eerste zes maanden gratis. Hierna betaalt u een tarief van 72 euro per jaar. Over een positief saldo ontvangt u bij ASN rente van 0,15%. Echter is het aantal transacties bij deze bank gelimiteerd op duizend per jaar.

Jaarlijkse kosten € 78,96
Meer info

De SNS Bank biedt voor de zakelijke ondernemer een speciaal pakket aan; de SNS zakenrekening. U kunt als houder van deze rekening gebruik maken van verschillende diensten als internetbankieren en een betaalapp. Voor de SNS zakenrekening betaalt u 78,96 euro per jaar. Daarnaast betaalt u per iedere transactie die u doet. Tot 2500 transacties is dit 0,07 euro, daarna wordt het goedkoper. Over een positief saldo betaalt SNS Bank een rente van 0,10%. Naast deze zakelijke rekening biedt SNS Bank ook een ZZP zakelijke rekening aan. Deze is gericht op ZZP’ers en hanteert andere tarieven.

Jaarlijkse kosten € 82,80
Meer info

Net als ING biedt de Rabobank drie verschillende pakketten aan. Dit zijn eveneens het starterspakket, het pakket voor stichtingen en verenigingen en het basispakket voor ondernemers. Als starter krijgt u uw zakelijke rekening, betaalpas en internetbankieren bij Rabobank het eerste jaar voor niets. Daarnaast rekent deze bank korting op extra diensten. Uw voordeel als starter bedraagt maximaal 70 euro per maand. Als ‘oudere’ ondernemer kunt u ook terecht bij Rabobank. U betaalt dan apart voor de rekening (63 euro per jaar), een betaalpas (19,80 euro per jaar) en internetbankieren (48 euro per jaar). Ook voor transacties en stortingen worden kosten berekend. Als stichting of vereniging krijgt u 25,00 euro per maand aan transacties vergoed.

Jaarlijkse kosten € 119,88
Meer info

Bunq is één van de nieuwste spelers op de financiële markt. In 2016 startte de jonge internetbank op de zakelijke markt met een innovatieve zakelijke rekening. Bunq richt zich met name op kleine ondernemingen. Bij het pakket van deze bank krijgt u standaard de beschikking over 25 zakelijke rekeningen. Ook ontvangt u één zakelijke betaalpas en twee MasterCards voor wereldwijde betaling. Omdat Bunq een internetbank is, kan de betaalrekening alleen met een mobiele app beheerd worden. Dit zakelijke pakket kost 119,88 euro per jaar. Daarnaast rekent Bunq verschillende kosten voor transacties.

Jaarlijkse kosten € 122,04
Meer info

Triodos zet zich in op transparantie en duurzaamheid. De bank biedt een zakelijke rekening aan voor alle ondernemingsvormen. Deze rekening is simpel opgezet en daardoor erg overzichtelijk, ook voor onervaren ondernemers. Bij Triodos kunt u alle historische gegevens van afschriften en transacties onbeperkt terugzien, waar bij veel andere banken betaald moet worden voor deze service. Voor de zakelijke rekening van Triodos betaalt u 102 euro per jaar. De eerste betaalpas is echter niet inbegrepen, waar dat bij veel andere banken wel zo is. Deze kost 20 euro per jaar. Triodos hanteert transactie kosten van 0,07 euro per keer.

Jaarlijkse kosten € 84,00
Meer info

Revolut is gelanceerd in 2015 en inmiddels investeren partijen zoals Facebook, Skype en Dropbox in de rekeningen van Revolut. Inmiddels heeft het bedrijf wereldwijd al meer dan 7 miljoen klanten. Bij Revolut is het mogelijk om gratis een bedrijfsrekening te openen. Bij geldopnames in Nederland en in het buitenland dient er echter wel een fee te worden betaald.

Jaarlijkse kosten € 34,80
Meer info

N26 is net als Bunq een online bank. Deze bank biedt een gratis zakelijke rekening aan, speciaal en uitsluitend voor ZZP’ers. De N26-rekening is in dit geval uitgebreid met een betaalpas. Transacties worden dus direct afgeschreven. Bij iedere transactie krijgt u bij N26 0,1% van het bedrag retour. Normaal kost de betaalpas 34,80 per jaar, maar N26 biedt hem voor nieuwe klanten gratis aan. Opent u nu een rekening, dan blijft deze ook gratis. Ook alle betalingen die u doet met de betaalpas van N26 zijn kosteloos, ongeacht de valuta. Alleen bij geldopnames in een andere munt dan de euro rekent N26 een opslag van 1,7%.